På den upplysta vägen tätnar mörkret
Vid midnatt, när jag kliver av på tågstationen i Varberg på väg hem efter vårt första möte med nätverket Fria byråkrater, möts jag av obönhörligt väder. Det blåser, stänker och …
Vid midnatt, när jag kliver av på tågstationen i Varberg på väg hem efter vårt första möte med nätverket Fria byråkrater, möts jag av obönhörligt väder. Det blåser, stänker och …
Mitt senaste inlägg fick väldigt god respons. Över 500 000 visningar! För det känner jag mig tacksam. Och ödmjuk inför det faktum att mina tankar resonerar med så många andras. …
Läs merJag är ingen skytt, jag är en båge – om ordens frihet
Det här inlägget handlar om tystnaden kring barnens långa dagar i förskolan, men också om hur jämställdhet hör samman med arbetssamhället. Det finns skäl att tro att den jämställdhet som …
Läs merVarför talar vi inte om barnens 50 timmars arbetsvecka?
Jag och en vän lekte häromdagen med tanken på hur en skulle kunna peta ner det ekonomiska från sin topplacering bland mänskliga värden. Genom att vara vårdslös med sina pengar, …
Läs merSkit i pengarna! Om värdet av att vara socialt obekväm.
I mitt uppdrag som Sveriges friaste byråkrat ingår att vara med och utveckla Frihetsförmedlingen. Som myndighet, som förmedling, som tankesmedja, som poetisk institution, som konstverk. Vad innebär detta i praktiken? Vad …
Då skar ett onaturligt blått ljus upp en liten bit av horisonten, och jag blev tvungen att räta på mig. Böljande berg så långt ögat kunde nå. Anderna. Säkert vackert. …
När jag hör begrepp såsom omsorg, hälsa, hållbarhet, solidaritet, transparens, jämlikhet eller dylika värdeord i den offentliga debatten, känner jag mig ofta vagt illamående. Det känns rent fysiskt, faktiskt. Alla dessa …
Läs merKan man producera solidaritet? Ett illamåendets samhällskritik.
Att rådande samhällsordning, strukturerad efter arbetslinjen, den ekonomiska tillväxten och konsumismen, är skadlig för planeten tror jag relativt många kan skriva under på. Mer sällan pratar vi om hur samma …
Läs merKlockad tid och arbetsrum: om skador på livsupplevelsen
I min bokhylla finns en bok som är ute och reser. Sedan åtminstone 1974, då den var i Paris. På de nötta sidorna läser jag om ”Koan”-tekniken och börjar undra: …
I september påbörjar jag mitt uppdrag som Sveriges friaste byråkrat, och startar av den anledningen nu denna blogg. Min förhoppning är att ni som läser vill bolla tankar och idéer …